Jaarthema

Jaarthema 2022 – 2023

Alle aandacht voor Jezus Christus

Het komende seizoen willen we dat gaan doen. Ons oefenen in aandacht. Allereerst aandacht voor onze Heer Jezus Christus. Hij is het hoofd van het lichaam, de kerk (Kol. 1:18). Aandacht begint met je hoofd, werkt door naar je lijf en je hart. Zo beginnen wij met ons Hoofd, zodat Hij het lichaam kan vervullen met zijn vrede. Daarnaast oefenen we in de aandacht voor elkaar. Met name de kringen zijn oefenplekken in aandacht. Maar dan niet alleen aandacht voor elkaars wel en wee – en wat is dat belangrijk! Ook aandacht voor elkaars band met de Heer. Hoe sta jij in je geloof? Wat is voor jou belangrijk, heilig? Waar zit jouw twijfel? Door te oefenen in het geloofsgesprek kunnen we leren van de Geest van God, die aan ieder van ons wordt gegeven, aan ieder op een andere manier. Door aandacht te hebben voor elkaars geloofsleven, bouwt de Geest ons op.

Dat doen we aan de hand van de brief aan de Kolossenzen. Want daar vind je allerlei aanwijzingen hoe je echte aandacht kunt hebben voor jouw Heer én voor je broers en zussen in Christus, gemeenteleden in de gemeenschap rond de ene Heer.

Jaarthema materialen


Download het jaarthemaboekje:

Eerdere jaarthema’s


Bekijk de jaarthemaboekjes uit eerdere seizoenen:

Themapreken


Bij deze jaarthemaboekjes horen bij elke maand een themapreek. Deze kan worden opgevraagd worden bij de predikant ds Wim Schaaij. Stuur een bericht via het contactformulier en kies ‘Predikant – Voorganger’